Millainen on mielenkiintoinen blogi? Varmaan aika monen bloggaajan päässä pyörivä kysymys.

Onko se sellainen, jossa on selkeästi rajattu aihe?
Kerrotaanko blogissa päiväkirjamaisesti kirjoittajan päivästä vai käsitelläänkö siinä koko maailman epäkohtia?
Onko teksti taiteellista vai angstaavaa vai ihan tavallista päiväkirjatekstiä?
Onko blogi suunnattu jollekin tietylle joukolle vai kirjoitetaanko sitä vain kirjoittajan iloksi? Pitääkö hyvän blogin kirjoittajan yrittää välittää jokin viesti lukijoilleen?

Siinä on joukko hyviä kysymyksiä. Itse yritän kertoa blogissa omasta elämästäni ja siksi puolet blogimerkinnöistä onkin ihan vaan kuulumisia. Välillä bloggauksissa saattaa olla jokin aihe. Kirjoitan osittain omaksi ilokseni, mutta haluan myös että blogillani olisi lukijoita. Jos blogilla ei olisi lukijoita, niin yhtä hyvin voisin kirjoittaa päiväkirjaa paperiversiona.

Minkä takia sitten haluan että blogillani on lukijoita? Se onkin jo vähän kinkkisempi kysymys. Minulla ei ole mitään sanomaa, mitä haluan välittää lukijoille. En osaa kyllä nyt sanoa, minkä ihmeen takia tätä blogia kirjoitan. Huvitti vaan kerran laittaa blogi pystyyn ja tässä sitä ollaan =) Ehkä kirjoitan tätä siksi että haluan että joku lukee asioista, joita en oikeassa elämässä ole kertonut kenellekään.

Mutta asiaan: Millainen on hyvä ja mielenkiintoinen blogi joka kerää lukijoita? Itse luen eniten sellaisia päiväkirjanomaisia blogeja ja sitten blogeja jotka kertoo esim. syömishäiriöstä tai masennuksesta. En jaksa kovin paljon seurata mitään muotiblogeja tai leipomisblogeja tai käsityöblogeja. Ehkä minua kiinnostaa blogeja lukiessa eniten muiden ihmisten elämä. Sisäinen Ulla Taalasmaa kihisee innosta kun saa lukea muiden ihmisten iloista ja suruista ja tekimisistä.  Mielestäni blogi on hyvä, kun se kertoo jotain sen kirjoittajasta. Toisaalta kaikki päiväkirjablogitkaan ei vaan kiinnosta. Ehkä kirjoittajassa tai kirjoitustyylissä pitää olla jotain, mikä vaan saa mielenkiinnon heräämään.

En osaa sanoa. Vaikea kysymys, tosiaan. Ja silti sain suht paljon tekstiä, aika hyvin, eikö? =)