On ne vuodenajat jännä juttu. Miettikääs, jos asuisitte jossain päiväntasaajalla, missä on aina kesä. Tai jossain napapiirillä missä on aina talvi. Mun mielestä on ihanaa että on neljä vuodenaikaa, tulee mukavasti vaihtelua. Eilenkin aamulla oli vielä ihan selkeästi syksy, mutta iltapäivällä oli erittäin selkeästi talvennäköistä. Nytkin kun kattoo ulos niin vois luulla että tuo lumi on ollut maassa jo päiväkausia, niin paljon sitä on. Kyllä se varmaan tuosta sulaa vielä pois mutta wow :)

Itse tykkään ehkä kuitenkin vuodenajoista talvesta vähiten, ainoastaan lumi on kiva juttu. Voi tehdä lumipallon ja heittää sen jonku päälle. Ja kun kävelee, niin jää jalanjäljet lumeen. Ja kun tulee kunnolla talvi, niin pääsee luistelemaan! Luistelu on hauskaa, vaikka mää en oikeen osaakaan. Oon aina ihan kade kun muut mun ikäset osaa tehdä kaikkia hienoja piruetteja ja hyppyjä ja käännöksiä ja mää osaan luistella suoraan eteenpäin ja ehkä taakse :) Mut tänä talvena harjottelen sen piruetin ja sit sen kolmosjutun, mitä mulle yritettiin viimevuonna opettaa.

Lumessa voi myös laskea pulkkamäkeä! Virpiniemessä on kiva pulkkamäki, tosin se menee jo aika kovaa ja siinä keskikohdalla on aina niitä pomppuja mitkä on vähemmän kivoja.. Mut se on jyrkkä ja ihan suht pitkäkin. Sit Rokuan leirikeskuksessa missä oon aika monesti jollain leireillä on kans kiva pulkkamäki! Se on pitkä ja tasainen jes! Ja kun on kiva porukka mukana nii on kiva laskee sitä mäkee yhessä :) Ja mahtavin pulkkamäki ikinä on tietenkin Saariselällä tai siis siinä Kaunispäällä. Suomen pisin pulkkamäki. Ainut mistä en tykkää on se, että siinä on mutkia, eli pitää välillä ohjata ja lunta pyryttää silmiin. Mutta ei se haittaa niin paljon. Me ajetaan aina autolla sinne yläpäähän ja lasketaan alas ja iskä ohjaa auton sit sinne mäen alapäähän ja sit kyytsää taas ylös. Äitikin on joskus ajanu autoa mut sillä on aina sellanen paniikki kun tulee auto vastaan tai jos on kauheen liukasta tai jos tuulee kovasti tai jos jotakin.